Generali SpA

    PREMISES & GLOBAL SERVICES

    Generali Real Estate kupuje obchodní dům Kotva v Praze

    • Development a celkovou rekonstrukci objektu převezme developerská společnost Sekyra Group

    Praha - Generali Real Estate prostřednictvím panevropského fondu „Generali Real Estate Asset Repositioning S.A. (GREAR)“ koupila od společnosti PSN obchodní dům Kotva v centru Prahy. Fond je zaměřený na rozvoj nemovitostních aktiv v hlavních evropských městech.
    Strany se dohodly, že nebudou poskytovat podrobnosti o kupní ceně a dalších podmínkách.

    Cílem spolupráce se Sekyra Group je provést rozsáhlou rekonstrukci Kotvy tak, aby jí byla navrácena prestiž a status špičkové nákupní destinace v historickém centru Prahy.

    Obchodní dům Kotva je sedmipodlažní budova o rozloze 28 000 m2, která se nachází na Náměstí Republiky v centru Prahy. Budova vznikla v 70. letech podle návrhu renomovaných českých architektů, manželů Věry a Vladimíra Machoninových, a její podoba zůstává stále velmi dobře rozpoznatelná – především díky originálním proporcím připomínajícím včelí plástve. Obchodní dům byl nedávno zařazen mezi české kulturní památky, a to díky své architektonické a historické hodnotě.

    Kotva, která byla otevřena v roce 1975, patřila dlouho mezi největší obchodní domy v Evropě a k nejnavštěvovanějším budovám české metropole. Obchodní dům nyní vyžaduje kompletní renovaci, která podpoří jeho původní krásu a podtrhne významnou architektonickou stopu. To vše nově obohatí špičkové moderní funkcionality, které komplexu přidají na další hodnotě.

    „Jsme hrdí na to, že můžeme investovat do této ikonické nemovitosti a těšíme se na její úplnou renovaci, která však zachová její historickou hodnotu a zároveň přijme ty nejmodernější uznávané standardy. Tato akvizice je plně v souladu s naší strategií investovat do hodnotných aktiv v nejdynamičtějších a nejrychleji rostoucích evropských městech,“ vysvětlil Ramon Spoladore, šéf regionu CEE & Nordics ve společnosti Generali Real Estate.

    Sekyra Group, patřící mezi přední české developery, se v současné době podílí na výstavbě více než milionu metrů čtverečních, a to obchodních, nákupních a administrativních prostor.

    „Vážíme si možnosti spolupracovat s Generali Real Estate na rozvoji této ikonické budovy. Po dlouhé době tak Kotva získá novou tvář a stane se jednou z nejatraktivnějších destinací v historickém centru Prahy,“ zdůraznil Luděk Sekyra, předseda představenstva společnosti Sekyra Group.

    Download

    Generali Real Estate kupuje obchodní dům Kotva v Praze 305.61 KB

     

    Generali Real Estate acquires Kotva department store in Prague 305.37 KB